Bruins Makelaardij
Bruins Advies

Woning aankopen

Wanneer u een huis wilt kopen, komt u in aanraking met de makelaar van de verkoper. Deze heeft als doel het huis te verkopen. Hij komt op voor de belangen van de verkoper. Om de verkoop soepel en met zo weinig mogelijk tegenslagen te laten verlopen, kunt u een aankoopmakelaar inschakelen. Deze komt op voor uw belangen en bekijkt de woning met andere ogen. Daarbij let hij op zaken die u zelf waarschijnlijk niet opvallen, zoals vocht in de kruipruimte, lekkages en sporen van mogelijk ongedierte.
Blijkt de woning uw droomwoning? Dan bepaalt de aankoopmakelaar de waarde van de woning in de huidige markt en doen wij tevens de onderhandelingen voor u. Als aankoopmakelaar begeleiden we u bij het hele traject, dus ook bij het ondertekenen van dat ingewikkelde koopcontract.

Een woning kopen doen we samen

Tijdens een uitvoerig gesprek gaan we samen bepalen hoe we te werk gaan. Wat vindt u belangrijk, waar moet uw droomhuis aan voldoen? We gaan samen bepalen hoe we ervoor kunnen zorgen dat de woning die jij hebt uitgezocht tegen een zo goed mogelijke prijs op een verantwoordelijke wijze gekocht kan worden. Wij helpen u daarbij. De aankoopmakelaar van Bruins Makelaardij neemt de regie in handen, zodat u zorgeloos uw huis kunt kopen.

Financiële zaken

Het is natuurlijk ook belangrijk dat alles op financieel gebied goed geregeld wordt. Wij helpen u hier graag bij en brengen u in contact met een goede en betrouwbare hypotheekadviseur. De mogelijkheden bespreken we graag met u.

Ervaring

Onze ervaring heeft ons geleerd om altijd goed op te letten en te kijken of de woning u een goed gevoel geeft. Wanneer u een woning binnenstapt weet u vaak al in een fractie van een seconde of u er zou willen wonen of juist niet. Wanneer het gevoel goed is bij de woning gaan we samen kijken wat de waarde en wat de staat van onderhoud is. Wilt u overgaan tot aankoop van de woning, dan bepalen we samen een strategie en brengt de aankoopmakelaar namens u een eerste bod uit.

Onderhandelingen

Tijdens de onderhandelingen bepalen we steeds samen de volgende stap, totdat we overeenstemming hebben met de verkoper. Of niet, als de verkoper niet wil zakken met de prijs tot de maximale voor u aanvaardbare prijs. Te allen tijden zullen wij opkomen voor uw wensen en eisen en er voor waken dat u geen verkeerde stappen zet. Als aankoopmakelaar komen wij op voor uw belangen en zorgen wij ervoor dat u zorgeloos de woning kunt kopen.

De volgende stappen na overeenstemming

Nadat er overeenstemming is bereikt over de koopprijs, moet er een financiering komen voor de woning. Bruins Makelaardij heeft diverse samenwerkingsverbanden met hypotheekadviseurs in Hoogeveen en omgeving. Een hypotheekadviseur neemt vanaf dat moment de regie grotendeels over en zorgt ervoor dat u op een begrijpelijke manier aan een betaalbare hypotheek komt, dat het geld op tijd bij de notaris is en dat u overal aan denkt rondom de financiering van een woning (verzekeringen, belastingteruggave, etc.). Indien nodig wordt de aankoopmakelaar dan weer ingeschakeld om bijvoorbeeld de ontbindende voorwaarden voor financiering te verlengen in overleg met de verkopend makelaar. Samen zorgen we ervoor dat u zich alleen druk hoeft te maken over de inrichting en de aankleding van de nieuwe woning, de leuke dingen dus.