Bruins Makelaardij
Bruins Advies

Taxatie

Bent u nieuwsgierig naar de waarde van uw woning? Dan kunnen wij u middels een waardebepaling een ruwe schatting van de waarde van uw woning bezorgen. Tevens is het mogelijk uw huis te laten taxeren. In dat geval ontvangt u een exacte waardebepaling en taxatierapport voor officiële doeleinden.

Waardebepaling

Wanneer u een ruwe schatting van de waarde van uw woning wilt, kunnen wij een gratis waardebepaling voor u maken. Wij hebben hiervoor slechts enkele gegevens nodig, hoeven  niet langs te komen en binnen één werkdag ontvangt u een ruwe schatting van de waarde van uw woning. Een meer gedetailleerde schatting is uiteraard ook mogelijk. Daarvoor komen we graag bij u langs. We hebben dan een duidelijker beeld en kunnen u adviseren met betrekking tot eventuele verkoop.

Taxatie van de woning

Wanneer u de woning laat taxeren, ontvangt u een taxatierapport. Dit officiële document heeft u nodig wanneer u bijvoorbeeld de financiering voor de aankoop van een woning rond wilt krijgen. Ook bij een verdeling van de overwaarde op de woning in geval van echtscheiding, is een taxatierapport noodzakelijk. Een taxatie is iets anders dan een waardebepaling. Bij een taxatie komt een gecertificeerd taxateur langs, inspecteert de woning en zal de woning aan de hand van een bepaalde taxatiemethodiek waarderen. U ontvangt alle bevindingen in een uitgebreid taxatierapport welke u vervolgens voor officiële doeleinden kunt gebruiken.