Bruins Makelaardij
Bruins Advies

Huis kopen in Hoogeveen

Een eigen huis is natuurlijk een heerlijk vooruitzicht. Maar voor het zover is, moeten er nog wel wat stappen ondernomen worden. Wilt u een huis kopen in Hoogeveen? Dan bent u Bruins Makelaardij aan het juiste adres. Bij ons vindt u een uitgebreid woningaanbod in Hoogeveen. Wij helpen u als aankoopmakelaar door het hele koopproces en kunnen u daarnaast onafhankelijk en eerlijk advies geven.

Een huis kopen in Hoogeveen doet u samen met uw ervaren makelaar

Woning kopen in Hoogeveen met behulp van de makelaar

U heeft de eerste stap gezet en besloten een huis te kopen. Misschien is het uw eerste huis, maar ook wanneer u al eerder een woning heeft gekocht blijft het een hele stap. U heeft gekozen voor Hoogeveen, een prachtige gemeente met een groot aanbod van woningen. Naast de aankoop van een nieuwe woning, moet u dan ook uw huidige woning verkopen. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om u eerst zelf te oriënteren op de huizenmarkt in deze omgeving, maar samen met een makelaar die de omgeving kent en u alles kan vertellen over wonen in Hoogeveen, wordt de zoektocht een stuk prettiger. Ook wanneer u uw droomhuis heeft gevonden, blijft de aankoopmakelaar objectief en let hij op zaken die u waarschijnlijk niet opvallen. Bent u van plan de woning te kopen? Dan helpt de makelaar in Hoogeveen u met de onderhandelingen, zodat u zorgeloos uw huis kunt kopen in het mooie Hoogeveen.

Recent toegevoegd in ons woningaanbod

Bekijk het volledige aanbod

Waarom een huis kopen

Voor veel mensen is een ‘eigen huis’, de voornaamste reden voor de aankoop van een woning. Aan een eigen huis kunt u uiteraard veranderen wat u maar wilt. U verbouwt de badkamer of maakt met een uitbouw de woonruimte nog groter. Daarnaast is het ook een investering. U betaalt namelijk maandelijks af, anders dan wanneer u huurt en het geld aan iemand anders geeft om in de woning te mogen verblijven. We kunnen dan ook spreken van stabiele maandlasten. U weet exact hoeveel u dient te betalen over een bepaalde periode. Het bedrag kan niet zomaar verhoogd worden. Een woning kopen in Hoogeveen biedt dus veel voordelen voor u. Het is wel een hele klus om de juiste woning te vinden, zeker wanneer u bedenkt dat u daar misschien wel de rest van uw leven gaat wonen.

Kopen of huren

Voordat u een woning gaat kopen, heeft u zich wellicht de vraag gesteld “kopen of huren”? Bij het kopen van een woning komt veel geld kijken. Er worden dan ook gigantische prijzen gevraagd voor een woning. Of dat nu in Hoogeveen is of elders in het land. Maar ook huurwoningen zijn maandelijks een flinke kostenpost. Overweegt u te huren, dan is het verstandig eerst na te gaan of u in aanmerking komt voor huursubsidie. Dat kan u maandelijks een flink bedrag schelen. Zowel huren als kopen hebben hun voor- en nadelen. Bij het huren heeft u niet direct een groot startkapitaal nodig, is de woning maandelijks opzegbaar en belt u de verhuurder wanneer u lekkage heeft. Het kopen van een woning is daarentegen een goede investering. U bent dan wel zelf verantwoordelijk, maar de woningwaarde kan stijgen en het maandbedrag dalen. Zet vooraf de plus- en minpunten voor uzelf eens rustig op een rijtje. Heeft u hulp nodig bij uw keuze, ook dan kunt u bij ons terecht. Naast koopwoningen in Hoogeveen, hebben we tevens een aantal huurwoningen in Hoogeveen in ons aanbod.

Naast een huis kopen in Hoogeveen, kunnen wij u ook huurwoningen in ons aanbod

Wat komt er allemaal kijken bij een huis kopen

Wanneer u een huis gaat kopen, komt u met de makelaar van de verkopende partij in aanraking. Deze makelaar heeft als doel het verkopen van de woning en komt op voor de belangen van de verkoper. Uiteraard dient de makelaar van de verkopende partij u eerlijk op de hoogte brengen van de staat van de woning en de bijkomende kosten, maar u houdt zelf een onderzoeksplicht. U dient dus zelf na te gaan of er sprake is van achterstallig onderhoud, hoe het bestemmingsplan van de buurt en de wijk eruit ziet en of er vervuilde grond zou kunnen zijn. Door dit uit te besteden aan een aankoopmakelaar, wordt het kopen van uw droomwoning in Hoogeveen een stuk eenvoudiger. De aankoopmakelaar komt op voor uw belangen en samen doorlopen we daarnaast het hele proces van kopen. Daarnaast hebben we goede contacten met hypotheekadviseurs in de regio, zodat u ook uw hypotheek en verzekeringen goed kunt regelen.

Stap 1: Oriënteren

De eerste stap van een nieuwe woning kopen, is de oriëntatiefase. Voordat u huizen in Hoogeveen gaat bekijken, raden we u aan zich te laten informeren over hoeveel u kunt lenen. Zo weet u exact in welke prijscategorie u kunt gaan zoeken en wat uw maximale hypotheek is. Hiervoor zijn handige rekentools op het internet te vinden, maar u kunt ook terecht voor een oriënterend gesprek bij een hypotheekadviseur. Nu u weet wat u kunt lenen en in welke prijscategorie u kunt gaan zoeken, kunt u nadenken over wat u precies wilt. U weet waar u wilt wonen, maar in Hoogeveen zijn zowel nieuwbouwwoningen, als bestaande bouw te koop. Wilt u een nieuwbouwwoning, dan kunt u vaak bij de bouw ook uw persoonlijke keuzes aangeven. Bij bestaande bouw bent u aangewezen op de keuze van de verkopers. Vooraf oriënteren is dan ook een belangrijk proces.

Stap 2: Samen op zoek

Nu u weet wat u wilt en kunt, bespreken we in een uitvoerig gesprek hoe we te werk gaan. Wat vindt u belangrijk en waar moet uw droomwoning in Hoogeveen aan voldoen? U kunt zelf op zoek gaan, maar ook onze makelaar gaat graag voor u aan het werk. Samen komen we tot enkele huizen, waarvan u de moeite van bezichtiging zeker waard vindt.

Stap 3: Bezichtiging van de woning

U heeft uw oog laten vallen op een woning in Hoogeveen. Misschien heeft u wel meerdere woningen in uw vizier. U heeft zich vooraf goed georiënteerd en de aankoopmakelaar weet wat uw woonwensen zijn. Tijd om een bezichtiging te plannen. Tijdens de bezichtiging kijkt u met hele andere ogen dan uw makelaar. Waar u met uw gevoel kijkt, ziet de makelaar eventuele gebreken, zoals vocht in kruipruimtes, achterstallig onderhoud of eventuele sporen van ongedierte. Samen zetten we alles op een rijtje. Een tweede bezichtiging kan altijd weer nieuwe inzichten brengen. Heeft u uw woning gevonden in Hoogeveen en wilt u het huis kopen? Dan gaan we door naar de volgende stap.

Stap 4: Een bod uitbrengen

Wilt u het huis kopen in Hoogeveen? Dan gaat u samen met de aankoopmakelaar een openingsbod uitbrengen. Vooraf bespreken we wat uw uiterste bod is en we bepalen een openingsbod. Met een aankoopmakelaar hoeft u niet zelf de onderhandelingen met de verkoopmakelaar te doen. Dat doen wij voor u. Dat neemt een hoop stress weg. Uiteraard bespreken we samen elke stap en voor u het weet, is het bod geaccepteerd.

Stap 5: Bod geaccepteerd

Ook wanneer het bod uiteindelijk geaccepteerd is, blijft de aankoopmakelaar u bijstaan in het koopproces. U gaat een voorlopig koopcontract tekenen en dient met een hypotheekadviseur uw lening in orde te maken. Bruins Makelaardij heeft goede contacten met hypotheekadviseurs in de Hoogeveen en helpt u graag hierbij. Nadat de hypotheek en financiering geregeld zijn, gaat u naar de notaris om enkele officiële documenten te tekenen. En voordat u het weet heeft u uw eigen woning in Hoogeveen gekocht!

Bod geaccepteerd? Dan bent u de trotse eigenaar van uw huis in Hoogeveen

De makelaar in Hoogeveen ook voor het verkopen van uw woning

Wilt u een nieuwe woning kopen, maar ook uw eigen huis verkopen in Hoogeveen? Dan helpen we u daar ook graag bij. Wij zijn een veelzijdige makelaar in Hoogeveen, die u kan helpen bij zowel de koop als verkoop van uw woning. Met een gratis waardebepaling kunt u kijken wat uw huidige woning waard is. Dat is erg handig bij het bepalen van de vraagprijs, maar ook bij het bepalen van de prijscategorie van uw nieuwe woning. Hoogeveen is een vestigingsplaats voor veel grote bedrijven. Hierdoor is de werkgelegenheid gestegen. De ideale mogelijkheid voor u dus. Daarnaast kent Hoogeveen een bruisend centrum met gezellige uitgaansgelegenheden. Een huis kopen in Hoogeveen is dus zeker aan te raden.